Manhattan flygbild
previous arrow
next arrow
Slider

Leva & Bo i Vilhelmina

Hos Vilhelmina Bostäder AB har du alla möjligheter att hitta ditt drömboende i Vilhelmina. Våra 700 lägenheter ligger väl samlade i tätorten och standarden är bra. Vilhelmina som ort har mycket väl utbyggd service och det bästa av allt, inom gångavstånd.

För dig som ännu inte upptäckt Vilhelmina, vi har ett fritidsparadis på 87 kvadratmil som vi gärna delar med oss av. Vilhelmina kommun har två unika fjälldalar med väl utbyggda fritids- och turistanläggningar i Kittelfjäll, Klimpfjäll och Saxnäs. Med de stora ytorna är det bra att vi har 160 mil pistade skoterleder. De stora skogsområdena är öppna för jakt av alla de slag och tänk dig att komma upp på högfjället en vacker februaridag och jaga ripa. Fisket i kommunen är variationsrikt och erbjuder allt en sportfiskare kan önska sig. Från underbart flugfiske efter harr i Vojmån som rinner ut i Volgsjön i utkanten av tätorten till pimpelfiske efter grov röding i fjällsjöarna.
Mer om friluftslivet i Vilhelmina hittar du på www.southlapland.com.

Är du inte friluftsmänniska går det också fint. Servicen och skolorna är utmärkta och kulturutbudet är rikt. Vilhelmina har en stark tradition inom kulturen och har ett, för att vara en liten ort, fantastiskt utbud av teater, musik, konst och annat.
Mer om kulturutbudet i Vilhelmina hittar du på www.wilmakultur.se.

Även med idrottsutbudet är det väl beställt i Vilhelmina. Konstgräsplan och Ishall finns naturligtvis och i tätorten hittar du även en fin skidanläggning, simhall, bowlinghall, ridhus, judohall och mycket mera. Ett par km utanför tätorten finns en alpin anläggning  och skulle du tycka att den inte räcker till så är det inte långt till de alpina anläggningarna i våra fjälldalar.

På kommunens hemsida, www.vilhelmina.se hittar du det mesta som du i övrigt vill veta om Vilhelmina.