Hemförsäkring

Måste man ha Hemförsäkring när man bor hos VIBO AB? Ja, för din egen trygghet är det mycket viktigt att du skaffar en sådan. Du vet väl om att du kan bli ersättningsskyldig för de skador du själv är ansvarig för på fastigheten. Det kan exempel vara läckande akvarium, disk- eller tvättmaskin samt brand som orsakats av din TV, andra hushållsmaskiner eller annan skada. Vilhelmina Bostäder AB ersätter inga skador på din egendom som uppstår i lägenheten. Vi har ett samarbete med LF Västerbotten, men naturligtvis står det dig fritt att välja ett annat försäkringsbolag.

LF Västerbotten ger dig som hyresgäst hos Vilhelmina Bostäder AB rabatt på försäkringspremien oavsett om du tecknar en Hemförsäkring eller om du passar in i åldern för en Hemförsäkring Student/Ungdom.

Försäkringen är till för dig som hyr din bostad. Förutom hemförsäkringens vanliga grundskydd med egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, överfallsskydd, reseskydd, identitetsstöld och krisförsäkring så ingår även de vanligaste tilläggsförsäkringarna allrisk lösegendom samt utökat reseskydd som ger dig ett bättre skydd för dina saker samt ett förstärkt skydd då du är på resa. Allt för att det ska bli så tryggt som möjligt för dig.

Försäkringen innehåller:

  • Egendomsskydd – om något skulle hända dina ägodelar vid tex brand eller inbrott.
  • Ansvarsskydd – om någon skulle kräva dig på skadestånd.
  • Rättsskydd – ekonomisk hjälp om du behöver anlita advokat.
  • Överfallsskydd – ersättning för kränkning och sveda och värk om du blivit utsatt för misshandel eller vissa sexualbrott.
  • Reseskydd – gäller i 45 dagar i hela världen. Ersätter om något skulle hända dig eller dina ägodelar på resan.
  • Identitetsstöld – hjälp om någon utomstående använder din identitet för att tex låna pengar eller teckna abonnemang.
  • Krisförsäkring – behandlingskostnad hos psykolog eller terapeut om du drabbas av exempelvis brand i din bostad.
  • Utökat reseskydd – förstärkt reseskydd i hemförsäkringen där bland annat avbeställningsskydd ingår.
  • Allrisk lösegendom – skydd för dina saker vid plötslig och oförutsedd händelse.

Försäkring för dig upp till 29 år

Du som har flyttat hemifrån för att studera eller arbeta omfattas mest troligt inte längre av dina föräldrars försäkring. LF Västerbotten erbjuder dig en mycket prisvärd hemförsäkring som gäller till och med det år du fyller 29 år.

Det spelar ingen roll om du är student, jobbar eller funderar över nästa steg i ditt liv. Försäkringen passar lika bra om du bor i en hyreslägenhet, i andra hand eller tillsammans med kompisar.

Var gäller försäkringen?

Hemförsäkringen gäller inom Norden. Den gäller också som reseskydd i hela världen i 45 dagar.

För vem gäller försäkringen?

Hemförsäkringen gäller för dig och de i hushållet som är folkbokförda på samma adress och bor i samma bostad som du.

Intresseanmälan

Intresseanmälan Hemförsäkring

Observera!
Du som redan tecknat Hemförsäkring i Länsförsäkringar kan höra av dig till LF Västerbotten på telefon nr 090-10 90 00 för att kunna ta del av erbjudandet.